Ege ‘Thermal welding’le bademcik ameliyatı

‘Thermal welding’le bademcik ameliyatı

17.01.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ekol Hastanesi’nde uygulanan thermal welding sistemiyle bademcik ameliyatında görülen kanama riski minimuma iniyor.

‘Thermal welding’le bademcik ameliyatı

Bademcik operasyonlarında kullanılan son yöntem thermal welding, hem doktor hem de hastaya büyük kolaylıklar sağlıyor.

Haberin Devamı

Yöntem hakkında bilgi veren Ekol Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı, dokuların ısı ve basınç uygulanıp ayrıldığını belirtti. Bademcik ameliyatlarında kullanılan tüm tekniklerin ağrı ve kanama riski yarattığını belirten Çallı, thermal welding sisteminin (TWS) avantajlarını şöyle sıraladı:

Daha az ağrı

“Thermal Welding ile bademcik ameliyatı klasik yönteme göre çok daha rahat uygulanıyor. Klasik bademcik ameliyatı genel anestezi altında, bademciklerin, kapsülüyle birlikte diseksiyon yöntemi ile çıkarılması şeklinde yaplıyor. Bademcikler kan dolaşımı fazla olan dokular, bu yüzden ameliyat sırasında ve sonrasında kanama ihtimali var. Ekol Hastanesi’nde uyguladığımız yöntemin temel prensibi, damarsal yapılara termal enerjinin doğrudan aktarılması yoluyla kanama kontrolünün ve beraberinde dokularda ayrışmanın sağlanması. Thermal welding, operasyon esnasında ısı enerjisi ile ameliyat alanında kanama kontrolünü sağlar ve daha sonraki dönemde doku iyileşmesini hızlanıyor. Yöntem ameliyat esnasında kanamayı engellediği için, ameliyat süresini ve anestezi süresini de önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca, yaklaşık 10 gün kadar süren ağrı şikâyeti de önemli ölçüde azalıyor.”

Haberin Devamı

Komplikasyonlara takip

Kronikleşmiş bademcik enfeksiyonunun oluşturduğu potansiyel komplikasyonlardan dolayı önemle ele alınması gerektiğini sözlerine ekleyen Çallı, “Bunlar arasında romatizmal ateş, kalp kapakçığı hastalıkları, böbrek hastalıkları önem taşımaktadır. Uyku bozuklukları da yine solunum problemi oluşturan komplikasyonlardır. Atakların sıklığı, şiddeti, tıkanıklık bulguları, uykudaki solunum problemleri tanı ve tedavi seçeneğinin belirlenmesinde çok önemli” dedi.

OSZAR »