Ege ‘İnciler’ projesi iyilikle büyüyor

‘İnciler’ projesi iyilikle büyüyor

09.06.2024 - 00:40 | Son Güncellenme:

Kansere karşı farkındalığı artıran “LÖSEV İncileri Projesi” kapsamında geçen yıl Ege’de 827 okulda eğitim verildi. Öğrenciler, projeye farklı etkinliklerle de destek verdi.

‘İnciler’ projesi iyilikle büyüyor

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), hasta ve yakınlarına desteğini sürdürürken bir yandan da kansere karşı farkındalığı artırmak amacıyla etkinliklerini sürdürüyor. “LÖSEV İncileri Projesi” kapsamında geçen yıl Ege Bölgesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 827 okulda öğrenim gören toplam 32 bin 700 anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine ulaşıldı; 

Haberin Devamı

LÖSEV tanıtıldı, topluma duyarlı gönüllüler kazandırıldı. Ayrıca, çocuklara tükettikleri gıdaların ambalajlarında nelere dikkat etmeleri konusu da anlatıldı.  

LÖSEV Durağı açıldı 

Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında İzmir'de iki anlamlı etkinlik de gerçekleştirildi. Seferihisar'daki LÖSEV Doğal Yaşam Çiftliği'nin önündeki otobüs durağı, LÖSEV İncileri Projesi kapsamında, LÖSEV'in Kardeş Okulu olan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yapıldı.  

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Celal Yetik’in de katıldığı törende konuşan LÖSEV İl Koordinatörü Ebru Alkan, “Bu tür projeler lösemi hastası çocuklar ve aileleri için büyük destek sağlıyor” dedi.  

Haberin Devamı

İzmir Işıkkent İlkokulu öğrencileri ise lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklara destek olmak amacıyla özel bir dans etkinliği düzenledi. LÖSEV İnci Proje Yönetmeni Sıla Göltaş Ören, dansın dayanışma ve umudun da  göstergesi olduğunu vurguladı. LÖSEV'e siz de www.losev.org.tr adresinden gönüllü olarak destek verebilirsiniz. 

ÇOCUKLAR DİKKAT!

Eğitimlerde öğrencilere kanserden korunmak için şu bilgiler veriliyor.  

  • Fast food gıdalar ve market ürünleri ile beslenmeli, annelerimizin yaptığı ev yemeklerini yemeliyiz.
  • Kolalı, gazlı, boyalı, suni şekerli, GDO’lu, kanserojen ve kimyasal katkılı tüm gıdalardan uzak durmalıyız.
  • Cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi radyasyon yayan cihazları az kullanmalıyız.
  • Plastik eşya ve deterjanları hayatımızdan çıkarmak için büyükleri aydınlatmalıyız.
  • Sigara karşı savaş açmalıyız.
  • Şeker ve unlu besinleri çok az tüketmeli, kilo almamalıyız.
  • Düzenli uyku uyumalı, spor yapmalıyız.
  • Gereksiz ilaç, vitamin ve enerji içecekleri kullanmamalı, zorunlu aşıları olmalıyız.

 

 

OSZAR »