Bir kente ait olmayı, oturduğumuz evler ya da sahip olduklarımız değil, müştereklerimiz, birlikte yaptıklarımız belirler. Kentsel yaşama hayat veren de bunlardır. Bugünlerde parklarda, meydanlarda coşku dolu sesler yükseliyor; birlikte tezahüratlar yapılıyor, “Memleketim” şarkıları söyleniyor. Aynı anda sevinen, üzülen, kendini oraya ait hisseden, tanımadığı ve belki bir daha hiç karşılaşmayacaklarıyla yan yana sevinen insanların görüntülerini izliyoruz. A Millî Futbol Takımı’nın, bizim çocukların Euro 2024’te son 16’ya kalarak koca bir ülkeye yaşattığı sevinç, belediyelerin parklara, meydanlara kurduğu dev ekranlarla aslında bir yerin nasıl kente dönüştüğünü gösterdi.

Haberin Devamı

Kentlere dev ekranlar kurulacak

***

A Millî Futbol Takımı’mız, son 16 turunda Avusturya ile eşleşti. Belediyeler 2 Temmuz'da oynanacak maç öncesi futbol tutkunlarına heyecan verici bir deneyim yaşatmak için kent merkezlerine ve parklara dev ekranlar kuracaklar.

Açık havada maç keyfi

Simon Kuper’in dediği gibi ‘-“Futbol asla sadece futbol değildir.” 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı, toplumun her kesimine moral oldu. Herkesi birleştirdi. Şehirlere ve parklara kurulan dev ekranlar sayesinde 7 den 70'e hepimiz, açık havada maç keyfi yaşayacağız. Şunu unutmamak gerekir ki Türkiye güçlü bir ülke. Konu ülkemiz ve bayrağımız olduğunda biz her daim tek yürek olan bir toplumuz. Tabii belediyelerin kuracağı dev ekranlardan bahsederken ülkemizin önde gelen, başta millî takımlar ve Türkiye Futbol Federasyonu sponsorlarımız Türk Hava Yolları, Nike, Turkcell, Mercedes-Benz, Arçelik, DenizBank, BtcTurk, RAMS, Acıbadem, Damat Tween, Ülker, Trendyol, Prometeon ve sahibinden.com olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve markaları ülke futbolu için verdikleri destekten dolayı da yürekten tebrik ederim...

Çevre müfettişleri olsa!

Kentlere dev ekranlar kurulacak

Özellikle İstanbul trafiğinde, aracından çevreye yanan sigarasını ve çöpünü atan o kadar çok kişiye rastlıyorum ki! Sanki bu yollar bize ait değilmiş gibi. Bu durum, şehirler arası yollarda, turizm bölgelerinde, ormanlık alanlardan geçen yollarda çok büyük tehlikelere de neden olabiliyor. Araçtan yola atılan küçük bir izmarit, orman yangınına yol açarak, büyük zararlar doğurabiliyor; ciğerlerimiz hiç yoktan yanabiliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çok güzel bir uygulaması var; daha temiz bir çevre bilinci oluşturmak için çocuklara yönelik “Çevre Müfettişi.” Acaba diyorum; fahri trafik müfettişleri gibi yetişkinlere yönelik bir çevre müfettişliği uygulaması getirilemez mi?

Haberin Devamı

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında geçmişte İstanbul’da Esenler Belediyesi, Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi, Bursa’da Yıldırım Belediyesi ve Ankara’da Keçiören Belediyesi, çevre konusunda farkındalık yaratmak için okullarda öğrencilere çevre ve atık yönetimi eğitimi verip ardından çevre müfettişi olarak tanımlamıştı.

***

Uzun lafın kısası küçücük bir ihmalden ciğerlerimiz yanmasın!

OSZAR »